Статті
Товарів:  48019   Продавців:  419  
Статті
Таємницю чорних дір привідкрито
Стаття надана адміністрацією сайту 11:35:11 25-04-2008
Вчені переконують: їм вдалось розкрити деякі секрети чорних дір - надщільних космічних утворень, які поглинають все, що з`являється поруч: інші зірки і навіть світло. Вирватись з обійм дірок не може вже ніщо.

Вчені виявили, яким чином чорні дірки випромінюють потоки частин на швидкості, яка майже дорівнює швидкості світла. На думку спеціалістів бостонського університету США, потоки утворюються, прискорюються і фокусуються в магнітному полі на периферії космічного об`єкту.

Раніше астрономи лише припускали, що чорна діра викидає частинки по спіралі, але тепер вони впевнені у правильності цього припущення. Представник університету Мічігана, який також брав участь у цьому дослідницькому проект розповів, що прискорення матеріалу в чорній дірі нагадує процеси, які відбуваються у реактивному двигуні.

Про чорну діру, яка, згідно з однією гіпотезою, захована в центрі Чумацького Шляху, астрономам відомо дуже мало. Тож дослідники з Бостона переконують, що їм вдалось привідкрити таємницю цих небесних монстрів глибше, ніж коли-небудь.

У своїй роботі вони використали всі сучасні телескопи людства. Дослідникам вдалось зафіксувати той момент, коли з чорної діри був випущений пучок частин.

Наукові оглядачі кажуть, що, незважаючи на це відкриття, вчені ще далекі від розуміння того, що відбувається всередині чорних дірок. Більш того, якщо висновки теоретиків правильні, то людина ніколи не зможе потрапити всередину чорної дірки.

За матеріалами "ЛігаБізнесІнформ"
Швидкий перехід до категорії

Ілюстрації
284.jpg