Статті
Товарів:  48019   Продавців:  419  
Статті
Роботи квіткаря в травні.
Стаття надана адміністрацією сайту 09:45:38 23-05-2007
Роботи квіткаря в травні.

Якщо ви не встигли пересадити рослини у свіжий живильний ґрунт березні-квітні, то це ще не пізно зробити в травні. У нових (або ретельно вимитих старих) горщиках робимо дренаж з керамзиту або просто невеликих камінчиків, зверху можна насипати невеликий шар піску. Якщо є можливість, то на дренаж можна покласти невеликий шар сухого коров’яка. Зверху необхідно насипати відповідній рослині землю. На початку квіти необхідно захищати від сонячних променів, для чого їх ставлять у півтінь, а так само помірковано поливати й обприскувати, поки коріння не оправляться. Підгодівлю добривами починають не раніше чим через 2 місяці після пересадження.


У фуксій, пеларгоній, жасминів, що б домогтися рясного цвітіння прищипують верхівки, повністю або наполовину видаляють жирові пагони.

Якщо в регіоні, де ви живете саме в травні не існує небезпека заморозків, то рослини можна винести на балкон, відкриту веранду або в сад. Поступово рослини привчають до свіжого повітря, сонячним променям і вітру. У саду горщики з рослинами рекомендується прикопати, що допоможе уникнути перегріву. На балконі для цієї мети можна прикопувати рослини в ящики з піском, торфом або землею. Полив необхідний рясний, краще його проводити ранком, але при необхідності ввечері проводять повторний полив. Це пов`язане з тим, що на вулиці субстрат у горщиках просихає швидше, ніж у кімнаті.

Ніжні культури (наприклад, сенполії, бегонії, папороті) розміщують у кімнатах, захищаючи від полуденних променів сонця, регулярно поливаючи теплою водою.

Періодично ґрунт у горщиках спушують. Підгодівлю проводять один раз на місяць розчином повного мінерального добрива або настоєм коров’яка (1:20). Відцвілі цикламени, що почали скидати листя, ставлять у саме прохолодне місце кімнати або виносять у темний тінистий кут саду, поливають зрідка до початку нового росту.

У балконні ящики висаджують розсаду лобелії, сальвії, петунії, резеди, айстри, віоли, а так само бульбові бегонії й інші багатолітники, що підросли на вікнах.

Кімнатні й балконні рослини щодня оглядають, підтримують у чистоті, видаляють ушкоджені листи й слабкі пагони, а при виявленні шкідників або ознак поразки ними застосовують нетоксичні для людини засобу (мильна вода, настої тютюну, махорки, цибулі, часнику й інших інсектицидних рослин).
Швидкий перехід до категорії

Ілюстрації
164.jpg
Фіалка рогата
165.jpg
Пералгонія
166.jpg
Плейоспилос-Pleiospilos